Home / Bez kategorii / Różyczki
31 stycznia, 2017

Różyczki

Posted in : Bez kategorii on by : admin


 

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka mąki
  • woda
  • 0,5 łyżeczki soli
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

 

 

Wykonanie.

 

Kalafiora dokładnie myjemy i dzielimy na różyczki. Wkładamy je do wrzącej lekko osolonej wody. Gotujemy przez 8 minut. Po wystudzeniu panierujemy obtaczamy w bułce tartej. Następnie obsmażamy na gorącym oleju.

Polecam, jako smaczny dodatek do drugiego dania.

 

rozyczki11

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>