Składniki:
600 g zmielonego twarogu
500 g mąki pszennej tortowej
4 żółtka średnich jajek
1/3 szklanki drobnego cukru – 100 g
3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
po łyżeczce sody i proszku do pieczenia
łyżka spirytusu
Olej roślinny do smażenia
cukier puder
Wykonanie:
Żółtka z cukrem ucierać przez kilka minut na puch. Dodać zmielony twaróg – najlepiej półtłusty lub tłusty, który będzie gęsty i nie kwaśny Dodać 3 pełne łyżki śmietany oraz mąkę przesianą z sodą i proszkiem do pieczenia. Całość mieszać, aż wszystkie składniki się połączą.
Ciasto będzie gęste i klejące. Na koniec dodać łyżkę spirytusu (ewentualnie octu lub soku z cytryny) i raz jeszcze zamieszać ciasto.
Nagrzać olej. Na szeroki garnek lub patelnię powinno wystarczyć około 700 ml.
Stolnicę oprószyć mąką. Wyjąć ciasto, lekko posypać je mąką i podzielić na kilka części. Każdą z nich rozwałkować na grubość około 1-1,5 cm. Wykrawaczką do ciastek lub szklanką, wycinać koła, w ich środku kieliczkiem wyciąć małe kółeczka.
Gotową serię oponek wykładać na dobrze nagrzany olej. Po około 40 sekundach oponki powinny być już rumiane od spodu. Powinny też sporo urosnąć. Po chwili przewrócić je na drugą stronę i smażyć około 30 sekund. Jeśli oponki za szybko się rumienią zmniejszyć moc palnika.
Po wyjęciu z garnka układać oponki na ręczniku papierowym.
Smacznego!

I must convey my passion for your kindness for persons who actually need help with this important theme. Your real commitment to getting the message around had become pretty functional and have really empowered regular people much like me to get to their pursuits. The useful guideline implies much a person like me and even further to my office workers. Warm regards; from each one of us. Verla Kristos Cristian
Sed lacinia, urna non tincidunt mattis, tortor neque adipiscing diam, a cursus ipsum ante quis turpis. Nulla facilisi. Ut fringilla. Suspendisse potenti. Nunc feugiat mi a tellus consequat imperdiet. Vestibulum sapien. Proin quam. Etiam ultrices. Imogen Binky Tacita
Please bring the continuation of the nice posts, I will be glad if you approve the comment.
Please bring the continuation of the nice posts, I will be glad if you approve the comment.
thank you admin
What’s up, I desire to subscribe for this webpage to take most up-to-date updates, thus
where can i do it please help out.
thank you for this nice sharing for our dating escort service please accept
Thank you for this nice article, dating my site with comments please escort confirm and support
Wow, an incredibly written blog site, covering all facets of the topic as well as the writing style is remarkable. Your blog not only delighted me however likewise amazed me that there are still good authors at blogging sites who adhere to real aspects of creating. Mainly individuals focus either on creating style or material details but you have actually completely covered both facets carefully. II discovered your blog as an exceptional one in my entire time of analysis. I additionally compose blog sites to provide my experience as well as knowledge with true viewers. Darsey Timotheus Sezen
I am so happy, my dear friend, so absorbed in the exquisite sense of mere tranquil existence, that I neglect my talents. I should be incapable of drawing a single stroke at the present moment; and yet I feel that I never was a greater artist than now. Gabriel Cyrillus Lorita
Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit
and sources back to your site? My blog is in the very same area of interest as yours and my users would certainly
benefit from some of the information you present here.
Please let me know if this alright with you. Regards!
Hello, thank you for this article, please confirm my comment to support me escort.