Home / Bez kategorii / Kotlety pożarskie
18 stycznia, 2017

Kotlety pożarskie

Posted in : Bez kategorii, Dania regionalne on by : admin

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz1 łyżeczka masła
  • 1 kajzerka
  • mleko do namoczenia
  • ząbek czosnku
  • szczypta curry
  • szczypta Chile

 

Wykonanie:

Do zmielonego mięsa dodajemy  żółtko, namoczoną, odciśniętą bułkę, masło, pokrojony czosnek, sól, pieprz i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Później dodajemy ubite białko, dokładnie mieszamy i już można formować  okrągłe trochę wyższe kotleciki. Zanurzamy je w roztrzepanym jajku i posypujemy bułką tartą. Smażmy  na głębokim oleju.

Smacznego!!!

kotlety

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>